6 pictori din Republica Moldova își expun lucrările la Bruxelles

De Ziua Națională a României, 6 pictori din Rep. Moldova își expun lucrările la Bruxelles Cu ocazia Zilei naționale a României, Institutul Cultural Român de la Bruxelles organizează o expoziție de pictură contemporană din Republica Moldova, la Direcția Generală Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene în Bruxelles. Vernisajul are loc marți, 1 decembrie, 12:00, în prezența comisarului european pentru politică regională, Corina Creţu şi a directorului general adjunct al DG REGIO, Normunds Popens. Expoziţia Muzeului Naţional de Artă al Moldovei (MNAM) rămâne deschisă până la 17 decembrie. Expoziția ”Conexiuni culturale” prezintă lucrări ale pictorilor: Veaceslav Fisticanu, Valeriu Herţa,Ghenadie Jaloba (Jalbă), Vladimir Palamarciuc, Igor Svernei şi Tudor Zbârnea, într-un concept artistic modern și de actualitate pentru scena culturală din Republica Moldova. La vernisaj vor fi prezenţi TudorZbârnea (n. 1955), curator al expoziției și director al MNAM şi pictorul Ghenadie Jaloba (Jalbă).
„După prezența la Mons, în programul capitalei culturale europene, această expoziție va dezvălui mediului european din Bruxelles tendințe reprezentative pentru artele vizuale contemporane din Republica Moldova” – declară Tudor Zbârnea pentru ICR Bruxelles.
Evenimentul se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de la Bruxelles de a facilita deschiderea europeană a artiştilor şi a managerilor culturali din Republica Moldova şi de a celebra spaţiul cultural comun.